Wethouder roept museum op tot actie

0
73

In het radioprogramma Met Andere Woorden op Eemland1 riep wethouder van Asselt het bestuur van het museum op om te komen met een goed plan. Al langere tijd wil het museum een uitbreiding realiseren, maar daar is nu geen geld voor. Partijen binnen de gemeenteraad zijn kritisch, mede gezien het afnemend aantal bezoekers. De raad wil een goede onderbouwing voordat er geld beschikbaar wordt gesteld. Het is aan het museum om de raad te overtuigen.
Dat de financiën op langere tijd zien er voor de gemeente niet goed uit, dat maakt sommige partijen in de raad extra kritisch.
Als wethouder cultuur heeft de wethouder ook te maken met subsidiering van de botters. Het gaat om een bedrag van ongeveer € 2.000 per botter. De botters vergen veel onderhoud. De coalitie heeft als voorwaarde voor subsidie in het akkoord opgenomen dat er een ‘vlootdag’ voor de bevolking georganiseerd zou moeten worden. ‘Ik moet constateren dat men nog niet staat te springen om invulling te geven aan zo’n vlootdag’, aldus Van Asselt.
Ten aanzien van het monument voor verdronken vissers is er nog verschil van mening tussen het college en de CAP, ooit initiatiefnemer voor het monument. Zowel over de vormgeving als over de plaats is er verschil van mening. Daarbij komt dat de VVD zich kritisch heeft uitgelaten over de vraag of het monument er wel moet komen. Daarnaast speelt de financiering. Het zal dus nog wel even duren voordat het monument er is.