Carminis | Consort

0
241

Artishock opent het nieuwe klassieke jaar 2023 met weer een bijzonder mooi concert, ditmaal uitgevoerd door het Carminis Consort. 
Uiteraard hopen we hierbij onze trouwe bezoekers weer te mogen verwelkomen. Maar ook diegenen die nog niet kennis maakten met deze bijzondere reeks klassieke concerten begroeten we graag van harte in Artishock.

Het Carminis Consort is een ensemble voor Oude Muziek en heeft al een indrukwekkende reeks van concerten op haar naam staan. Het legt zich met name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok, een repertoire dat toch wel te weinig op concerten te beluisteren valt en meer aandacht verdient. Het Consort beschikt daartoe niet alleen over een hoge sopraan en een mezzosopraan – een ideale combinatie voor dit repertoire – maar ook over een gevarieerde continuo-bezetting.

Het programma is deze middag gewijd aan ‘Schütz en de Italianen’. Er zullen werken van Schütz zelf worden uitgevoerd en ook van bekende componisten als b.v. Monteverdi en Frescobaldi. Maar daarnaast is er ook plaats voor muziek van Vizana, Lappi, Lorenzani en Hammerschmidt, componisten die wellicht minder bekend zijn maar waarvan het werk ook heel erg de moeite waard is om mee kennis te maken.

De leden van het Carminis Consort zijn: Ineke Baksteen (sopraan); Margareth Iping (mezzosopraan); René Slotboom (viola da gamba); Tjalling Roosjen (klavecimbel).

Muziek dus om weer te komen genieten, met een drankje en lekkernij in de gezellige sfeer van Artishock.
Zondag 29 januari, aanvang 15.30 uur.
Vereniging Artishock – Steenhoffstraat 46a – 3764 BM Soest