Deelnemers Telraam gezocht

0
217

Ervaar je bepaalde verkeerssituaties in jouw straat waar je meer inzicht in wilt krijgen? Wil je weten hoe druk het is in je straat of hoeveel auto’s er doorheen komen? Met Telraam kun je het helemaal zelf en met een automatische sensor meten! Samen Meten Utrecht zoekt weer nieuwe deelnemers. Aanmelden kan via www.samenmetenutrecht.nl/telraam.
Telraam is een innovatief en experimenteel project. Het brengt je een beter begrip van het verkeer in jouw straat en verbindt je met een actieve en betrokken community.
Het kleine Telraam apparaatje telt automatisch de verkeersstromen in je straat. Meer dan 120 bewoners verspreid over de provincie doen al mee en registreren zo het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer in hun straat. Ook de snelheid wordt geregistreerd. Er is plek voor in totaal 300 deelnemers. Ben je geïnteresseerd? Met een geschikt raam (vrij uitzicht op de straat vanaf de eerste verdieping), kun je je aanmelden via www.samenmetenutrecht.nl/telraam.
Doordat er in de hele provincie Utrecht lokaal geteld wordt, ontstaat een beter beeld van het verkeer in onze directe leefomgeving, iets wat bij de ‘gewone’ verkeerstellingen niet wordt meegenomen. Alle data die de Telramen verzamelen, zijn in te zien via het online dashboard www.telraam.net. Meer informatie vind je op www.samenmetenutrecht.nl