Donateursactie BBBB

0
178

In de Spakenburgse haven is een prachtige verzameling historische vissersschepen te bewonderen. Bijzonder is, dat de schepen in zeer goede staat zijn. Er zijn echter wel zorgen. Voor de eigenaren is het zwaar om de schepen in deze conditie te houden. Vrijwilligers en schippers hebben daar veel moeite mee. Er wordt van alles georganiseerd om geld bij elkaar te sprokkelen voor het onderhoud.
De Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg speelt daar een grote rol in. De stichting promoot de botters bij de overheid en benadert het bedrijfsleven om geld te vragen voor het behoud van dit waardevolle erfgoed. De stichting verzorgt ook de opleiding van nieuwe botterschippers. Daar speelt vergrijzing zeker een rol!
Tijdens BBBB op 3 juni start de donateursactie. Iedereen is welkom in de stand. De Rotary heeft voor heerlijke broodjes zalm gezorgd. U steunt de doelstelling van de stichting door broodjes zalm te kopen. Het hoofddoel is echter u donateur te maken. Er wordt uitgelegd waar het geld aan besteed gaat worden. Als speciale vriend wordt u steeds geïnformeerd. Als u donateur wordt is het broodje zalm het welkomstgeschenk! U bent zeer welkom!