Groot Gaesbeker Gilde viert naamfeest van Sint Agatha

0
286

Gildeviering rondom het Naamfeest van Sint Agatha

Het is nog steeds een goed gebruik bij ons Soester Gilde om jaarlijks het Naamfeest van haar patrones Sint Agatha, Sint Aechten te vieren. Deze traditie is al eeuwenlang ook vastgelegd in de Statuten, ofwel de Caert zoals de voorwaarden en gebruiken in werden vastgelegd.

Elly den Heijer in gesprek met René van Hal

Het feest zal weer geopend worden met een speciale viering met gilde-eer, en wel op zaterdagavond 4 februari om 19.00 uur in de HH Petrus en Pauluskerk. Celebrant tijdens deze eucharistieviering is pastoor Joachim Skiba. Het thema van de viering luidt “Zout en licht”, de levensbronnen voor elk mens en dier.

Het koor Pastorale onder leiding van dirigent/organist Jan Schuring zal in deze viering de gezangen verzorgen, waaronder de Deutsche Messe van Schubert. Dit koor uit de Willibrordgemeenschap Soest zingt vooral bij rouw- en trouwdiensten, maar was graag bereid om ook een keer tijdens onze gildeviering een bijdrage te leveren.

Natuurlijk zal ook de eigen tamboer-, hoornblazer- en vendelkorps met schutters, bestuur en koningspaar Eric Borgts aan actieve bijdrage aan deze viering leveren. Een viering waarin ze ook stil zullen staan bij de leden en vrienden die hun zijn ontvallen.
Juist voor hen zal tijdens de viering een kaars bij Maria worden opgestoken door het Koningspaar. Na afloop viering gezellig samenzijn in het Gildehuis