IJsselmeervogels boekt nodige zege

0
189

IJsselmeervogels heeft In de degradatiestrijd van de tweede divisie gewonnen. Op bezoek bij Jong Sparta boekten ze een 3-1 overwinning.
IJsselmeervogels startte de wedstrijd goed. Door een bal voor in de negende minuut kon Mike van de Laar het 0-1 maken. De 0-2 voorsprong door Kai Heerings kwam ook vanuit een hoekschop, door een soort halve omhaal. Sem Scholten, die zijn basisdebuut maakte schoot de bal op aangeven van Youssef Blel in het doel: 0-3..
In de tweede helft werd de wedstrijd matig. Tot tien minuten voor tijd bleef de stand 0-3, tot Dylan van Wageningen de 1-3 maakte. Dat zorgde ervoor dat IJsselmeervogels weer bij de les was, waardoor dat het laatste wapenfeit was.
In de tweede divisie is IJsselmeervogels nummer zestien. Het gat tussen hekkensluiter OFC en IJsselmeervogels is acht punten. IJsselmeervogels is al zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van play-offs.
“Ik heb een eerste helft gezien met zes 100 procent kansen. Je ziet voorzichtig want contouren van mooie uitgespeelde aanvallen. We zien wat lichtpuntjes”, aldus trainer Gert Jan Karsten. “Als de eerste helft de norm wordt voor de rest van het seizoen dan zijn we op de goede weg.”
9′ Mike van de Laar (0-1)
25′ Kai Heerings (0-2)
27′ Sem Scholten (0-3)
80′ Dylan van Wageningen (1-3)