Jaarwisseling Soest en Soesterberg rustig verlopen

0
217
Rob Metz
Rob Metz

Persbericht:

De jaarwisseling in Soest en Soesterberg is rustig verlopen. Ondanks het lokale vuurwerkverbod was er vrijwel overal vuurwerk te zien en te horen. Wel is het vuurwerkafval op straat beduidend minder dan voorheen en valt de schade mee.

Op straat is het rustig gebleven en de sfeer was goed. De nacht is zonder openbare ordeverstoringen of grote incidenten verlopen.

Beperkte schade in Soest en Soesterberg

In Soesterberg is er voor € 160,- aan schade aangericht en in Soest voor € 400,-

Het betrof vernielingen aan verkeersborden en een prullenbak. De totale schade komt daarmee op circa €560,- Dat is minder dan in de afgelopen jaren. In de jaarwisseling 2021/2022 werd het totale schadebedrag geschat op € 1.500. Ook heeft de RMN vooralsnog geen schade aan afvalcontainers gemeld en is dit en overige schade aan andere voorzieningen vooralsnog niet geconstateerd.

Vuurwerkverbod

Ondanks het vuurwerkverbod is er overal in Soest en Soesterberg vuurwerk afgestoken. Wat opviel was dat de resten op straat beduidend minder waren dan voorgaande jaren, ook de jaren voordat er een algeheel vuurwerkverbod gold. Op social media gingen voorstanders van de vuurwerktraditie en voorstanders van het vuurwerkverbod met elkaar in discussie. Opvallend is dat de schade door vuurwerk sinds het verbod aanzienlijk is gedaald.

Burgemeester Rob Metz:

“We hebben in Soest en Soesterberg een gezellige jaarwisseling gehad. Er werd wel vuurwerk afgestoken ondanks het verbod, maar aanzienlijk minder dan normaal aan de overblijfselen op straat te zien. Het is jammer dat er op social media wat polarisatie leek te ontstaan tussen voorstanders van de vuurwerktraditie en voorstanders van het vuurwerkverbod. De jaarwisseling is een vrolijk feest van ons allemaal en deze sfeer overheerste gelukkig op straat in de hele gemeente.”