Julian van de Coterlet (7) kartkampioen

0
128

Julian van de Coterlet: de pas zevenjarige karter uit Spakenburg werd Nederlands kampioen IAME in de Mini Rookie-klasse. Dat hij rijdt tegen concurrenten die twee jaar ouder zijn deert hem ogenschijnlijk niets, gezien zijn resultaten tijdens de derde en laatste ronde van het NK.
Op het circuit van Mariembourg pakte Julian in de kwalificatie de poleposition, won beide heats en werd tweede in de finale. Julian kart nog maar net en het ‘gaat gewoon goed’. “Ik vind het leuk dat ik kampioen ben. Lewis won de laatste race, maar dat maakte niet uit. Ik ben met drie punten verschil kampioen”, zei hij kalm.
Zijn ouders Maria en Jeroen weten niet wat hen dit seizoen overkomt. Zijn moeder: “Het gaat wel heel snel”, Julian zou een leerjaar hebben. Maar hij reed vanaf het begin vooraan, pakt alles heel snel op en zet in razend tempo stappen vooruit.” Daarom besloten zijn ouders om met enige regelmaat wedstrijden op het hoogste niveau in Italië (zoals de World Series Karting) te gaan rijden. “Elke keer als hij een race in Italië heeft gehad is hij weer sterker geworden. Hij rijdt nu vol overtuiging. Op kop rijden vond hij laatst heel moeilijk. Nu gaat hij er veel beter mee om, pakt het veel slimmer aan.”
De prestaties van Julian zijn allerminst bescheiden. Al is hij nog zo jong, hij doet doodleuk mee om de overwinning, zoals hij in Mariembourg in Zuid-België bewees. Hij leek hard op weg naar een perfecte score na de kwalificatie en de twee heats te hebben gewonnen. Maar na een valse start in de finale was Julian een beetje overrompeld.
“Een tijd lang reed hij in een groepje van vijf. Op een gegeven moment kwam hij daar los van en reed hij naar Lewis toe. Hij kwam twee ronden tekort om nog bij hem te komen, maar de tweede plaats was gelukkig ook genoeg voor de titel.”
credit Bas Kaligis/RaceXpress.nl . Bron: blattermedia.com.