Lever illegaal vuurwerk in!

0
337

Elke jaarwisseling raken er helaas mensen gewond door het afsteken van vuurwerk. Daarnaast is het bezitten, vervoeren of afsteken van illegaal vuurwerk strafbaar en heeft dit gevolgen voor bijvoorbeeld uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Op woensdag 28 december is er daarom een actie waarbij u zonder gevolgen (illegaal) vuurwerk kunt inleveren. De gemeente zorgt vervolgens samen met een gespecialiseerd bedrijf voor een veilige afvoer en vernietiging van het vuurwerk. Inleveren kan die dag tussen 13.00 en 15.00 uur in een speciale container bij de gemeentewerf (De Hooistreep 11 in Bunschoten-Spakenburg).

De gemeente en de politie willen de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk beperken. Daarom voeren agenten en boa’s in deze tijd van het jaar dagelijks extra vuurwerkcontroles uit. Tijdens de surveillance doen ze hotspotlocaties aan en reageren ze op overlastmeldingen. Heeft u een melding over vuurwerk(overlast)? Meld dit bij de boa’s via 033 – 299 1555 of bij de politie via 0900 – 8844. In de late avond en nacht moet u contact opnemen met de politie.

Gemeente Bunschoten