Rob Hilbers en Michael Weggemans maken seizoen af

0
338

Rob Hilbers en Michael Weggemans gaan vanaf 3 januari als trainersduo het lopende seizoen afmaken. Paulo Meijndershagen zal ze daarbij ondersteunen. Norbert Koelewijn vervult het restant van het seizoen als interim-hoofdtrainer van Onder 21.

De in Zuid-Afrika geboren en in Amersfoort woonachtige trainer Hilbers (51) is – zeker voor de wat oudere Rooien – geen onbekende. Op zijn 23e kwam Hilbers als keeper naar IJsselmeervogels waar hij onder toenmalig trainer Erik Assink eerste keeper werd en zich tot Algeheel amateurkampioen kroonde. Het leverde de langharige doelman een transfer op naar het profvoetbal, wat hem leidde langs onder meer FC Groningen, Volendam en Cambuur. Op zijn 42e beëindigde hij, na nog bij Bennekom, NVC, Spakenburg en Hilversum te hebben gekeept in 2013 zijn loopbaan.

Inmiddels was Hilbers al begonnen met zijn loopbaan als trainer, want in 2011 draaide de ex-prof al mee binnen de jeugdopleiding van IJsselmeervogels om keepers beter te maken. In 2013/14 kreeg hij de kans als hoofdtrainer bij Elinkwijk, om vervolgens via Wasmeer, AFC Quick, SV Nieuw Utrecht en twee succesvolle seizoenen bij LRC Leerdam afgelopen zomer bij NSC Nijkerk neer te strijken.

Doordat Michael Weggemans betrokken blijft bij de A-selectie, betekent dit dat hij pas deze zomer terugkeert bij Onder 21. Om die reden komt Norbert Koelewijn per direct over van v.v. Elspeet waar hij als hoofdtrainer actief was, om ons Onder 21-team te gaan leiden. De Spakenburger is geen onbekende op De Westmaat, aangezien hij in het verleden diverse jeugdteams en het tweede elftal als trainer leidde.

Bron: IJsselmeervogels

Emmy van Twillert