Roots: kunst ontmoet klederdracht

0
184

De veelzijdige expositie Roots in Museum Spakenburg laat zien dat Spakenburgse klederdracht een inspiratiebron vormt voor kunstenaars. Hoe leuk is het om te laten zien wat je nog meer kunt doen met Spakenburgse klederdracht en vooral met de stoffen!
Een oproep is gedaan aan iedereen die wil laten zien wat je kunt doen met Spakenburgse klederdracht. En aan de oproep is gehoor gegeven. Klederdracht verdwijnt in een rap tempo uit het straatbeeld. Onder de mensen blijkt, dat er gelukkig nog veel klederdracht(materiaal) en veel ideeën zijn waarmee heel creatief wordt omgegaan. Daarom zal hetCULTUURplatform tijdens de Spakenburgse Dagen met de inzendingen aanhaken op de expositie Roots die tot en met half september te zien is in Museum Spakenburg.
Tijdens de Spakenburgse dagen wordt een buitenexpositie gemaakt. Van alle inzendingen is een foto op een posterbord gedrukt. Op de laatste Spakenburgse Dag, woensdag 9 augustus, wordt er een winnaar gekozen. Hiervoor is een jury benoemd onder leiding van de bekende modeontwerpster Tessa Koops.
Bezoekers kunnen meestemmen via een QR-code die op elk posterbord staat. Of je bezoekt Museum Spakenburg waar je ook een stem kunt uitbrengen en via www.cultuurplatformbunschoten.nl
Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald door de vakjury en het publiek. De prijsuitreiking is op woensdagmiddag 9 augustus 16.00 uur.