Deurbordje winkeliers

0
239
Stephan Hilhorst en Liesa van Aalst
Stephan Hilhorst en Liesa van Aalst

Wanneer we om ons heen kijken dan ontkomen we niet aan de gevolgen van de huidige energiecrisis, ook winkeliers merken dat in Soest en Soesterberg.

Met een deurbordje ‘Wij zijn open’ maken ondernemers en gemeente zich samen sterk voor duurzaamheid in deze tijd van gestegen energiekosten. Dit deurbordje zal de komende weken aan alle retailers in de winkelgebieden van Soest en Soesterberg worden uitgedeeld om achter hun winkeldeur te hangen.

Sluiten van deuren geen effect op omzet

Uit onderzoeken blijkt dat met een ‘dichte deur’ het energiegebruik van winkels tot wel 40% kan dalen. Een aanzienlijke energie- en kostenbesparing! Daarnaast zorgt een dichte deur voor een prettiger werkklimaat voor medewerkers en een aangename warmte in de winter. In verschillende steden in het land is al bewezen dat vergelijkbare acties geen enkel negatief effect op de omzet heeft. Sterker nog, klanten waarderen juist de duurzame mentaliteit.

Bijzonder bordje aan de deur

Door deze bijzondere deurbordjes verwacht het Expertteam Winkelgebieden dat winkeliers bewuster omgaan met energie door de winkeldeur dicht te houden, terwijl het winkelend publiek duidelijk en uniform meekrijgt dat de winkel gewoon open is.

Het Expertteam Winkelgebied uit Utrecht adviseert al enige jaren in opdracht van de provincie Utrecht winkelgebieden en lokale winkeliers met het aantrekkelijk maken van hun winkelomgeving. Ze adviseren beleidsmakers, eigenaren van winkelvastgoed, ontwikkelaars, ondernemers, retailers bij uiteenlopende onderwerpen, zoals het toepassen van bouwkundige wet- en regelgeving, projectorganisatie, financiering, fiscale mogelijkheden, concepten en de matching van eigenaren en potentiële afnemers.

Vitalisering winkelgebieden

VLNR: Jeffrey Walet, Marc Majolee, Stephan Hilhorst, Wethouder Liesa van Aalst, Jeroen Roose van Leijden en Mels van Vulpen
VLNR: Jeffrey Walet, Marc Majolee, Stephan Hilhorst, Wethouder Liesa van Aalst, Jeroen Roose van Leijden en Mels van Vulpen

In Soest en Soesterberg is volgens Marc Majolee van het Expertteam Winkelgebieden nog veel werk aan de winkel om het allemaal aantrekkelijk te maken. De deurbordjes die deze ochtend werden overhandigd aan de vertegenwoordigers van alle winkelgebieden in Soest en Soesterberg zijn eigenlijk het startschot van een grootscheepse vitaliseringsoperatie. Op kort termijn zullen alle winkelgebieden in Soest en Soesterberg worden aangekleed met gezellige banieren, vlaggen en verlichting, maar voor de aankomende weken krijgen alle winkeliers opvallende bordjes op de winkeldeur met een heldere boodschap.

“We zijn open!”

Dinsdagmorgen 27 december waren we getuigen bij de overhandiging van dit bijzondere bordje op de winkeldeur. Wethouder Liese van Aalst overhandigde het eerste exemplaar van de deurbordjes met zuignappen aan Stephan Hilhorst van Hil-Ton Herenmode aan de Van Weedestraat in Soest met aan de voorkant de tekst “We zijn open” en aan de achterkant “Tot Ziens”.

Redactie: Cor Brinkers