Gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen in het zonnetje

0
210

Vanaf het moment dat de oorlog in Oekraïne uitbrak, was de solidariteit in onze samenleving groot en zijn de Oekraïense vluchtelingen met open armen in de gemeente Soest ontvangen. Deze hartelijkheid en solidariteit ervaren onze vluchtelingen nog steeds. Het college van burgemeester en wethouders zette de gastgezinnen daarom in het zonnetje.

Bedankt!

De hulp bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen is fantastisch! Het is hartverwarmend dat u gastgezin was voor de Oekraïners die hun land moesten ontvluchten. Heel hartelijk dank daarvoor!

Als college van BenW zijn we trots op wat er samen is bereikt. Vele Soesters trokken met elkaar op om gevluchte Oekraïners een plek te geven. Daarbij zetten inwoners hun hart en huis open om mensen in nood onderdak te bieden. We hebben daar veel waardering voor”.  Aldus het college van BenW.

Ook de Oekraïners zelf zijn dankbaar, zo horen we elke keer weer. “We kunnen de vrijwilligers, gastgezinnen en gemeente niet genoeg bedanken voor hun steun in deze moeilijke dagen,’ vertelt een van de vluchtelingen. “We voelen ons veilig en de kinderen worden goed opgevangen. Voor ons is Soest en Soesterberg een nieuw thuis geworden, met fijne en vriendelijke mensen!”

Geleidelijk aan gaan steeds meer Oekraïners naar de gemeentelijke opvang. Met alle hulp die u hebt gegeven – het steunen van de Oekraïense vluchtelingen, hen wegwijs maken in de omgeving en het opbouwen van een nieuw bestaan – heeft u voor velen het verschil gemaakt.