UFO waarnemingen in Bioscoop

0
412

Wanneer we naar het laatste nieuws kijken, dan worden we dagelijks geconfronteerd met vliegende schotels en zwevende objecten in het luchtruim. Ook Soesterberg was bekend terrein voor aliens en zwevende verschijnselen.

De waarneming begon in 1979

Foto: UFO Meldpunt Nederland
Foto: UFO Meldpunt Nederland

Het was 3 februari 1979, toen de Luchtmacht Beveiliging van Vliegbasis Soesterberg werd verrast door een formatie van drie heldere lichten die de vliegbasis naderde. Ruim vijf minuten lang zijn een twaalftal bewakers van het 10 Squadron getuige van een driehoekig voorwerp dat laag en vrijwel geruisloos over de basis beweegt, terwijl het de grond verlicht met krachtige lichtbundels. Zó krachtig dat je er een boek in kon uitlezen, verklaarde een getuige die in het schijnsel terecht kwam later. Stijf van de adrenaline brachten de posten elkaar op de hoogte van het object dat hen nog lang zou bezighouden. Maar van een steekhoudende verklaring is het er nooit van gekomen.

Soesterberg en UFO’s

Bram Roza, oprichter van het UFO Meldpunt en bekend van de NPO-serie “Ben ik Hier Alleen“ met Georgina Verbaan, is al jaren gefascineerd door de opmerkelijke incidenten boven Soesterberg.

“Vergeet niet dat er twaalf militairen in functie getuige waren van deze UFO. Dat is echt een veel beter verhaal dan een eenzame visser die een UFO ziet.” Daarom begon hij onlangs aan een nieuwe documentaire: “UFO’s van Soesterberg”. De documentaire belicht zowel de indrukwekkende UFO-waarneming op de vliegbasis als enkele andere, minstens zo vreemde, ‘encounters’ in de omgeving van Soesterberg rond diezelfde tijd. Roza: “Deze film wordt geen sciencefiction maar stranger than fiction!”

Zijn fascinatie voor UFO’s betekent niet dat deze documentaire subjectief wordt. “Integendeel; ik laat de kijker zelf oordelen. UFO’s zijn namelijk niet per definitie buitenaardse ruimteschepen. Het is wetenschappelijk gezien vooralsnog een onbekend fenomeen.”

Op zijn website van “UFO meldpunt Nederland” tellen we vanaf 2011 al ruim 14.000 meldingen van UFO’s, waarvan de laatste op 15 februari 2023.

Binnenkort in de Bioscoop

Eind deze maand is de bijzondere film van o.a. Bram Roza klaar en zal de documentaire ingediend worden bij alle grote filmfestivals ter wereld. Daarnaast zal de film ook getoond gaan worden in alle bioscopen van Nederland, zodat iedereen getuige kan zijn van de allereerste UFO documentaire geproduceerd op Nederlandse bodem. De filmposters zijn inmiddels vers van de pers en Soesterberg heeft daarin een prominente rol.

Wil je meer informatie over de UFO’s of een melding doen, geeft het door aan het UFO Meldpunt Nederland!

Cor Brinkers