Uitgaanstips voor Soest van José Smeekes

0
203
José Smeekes

Herderstocht
De bekende herderstocht vanuit Cabrio dit keer op 17 december 2022. Er is een route langs 12 scènes waarin allerlei mensen het verhaal van kerst vertellen, een verhaal van vrede. 
start vanaf 17:30. Elke 7 minuten vertrekt er een groep vanaf Openluchttheater Cabrio. Kaarten kan je kopen bij Boekhandel De Fakkel. €1,- voor kinderen tot en met 12 jaar en €5,- voor iedereen boven de 12 jaar.

Paleis Soestdijk
Van 16 december tot en met 8 januari verandert het landgoed van Paleis Soestdijk tot een sprookjesachtig Winter Paleis. Het Paleis wordt spectaculair uitgelicht en er zijn allerlei activiteiten, zowel binnen als buiten. Iedereen is welkom om te genieten van een warme choco of glühwein in het knusse bos, of om bijvoorbeeld het Paleis compleet in winterstijl te bezoeken.
Op het landgoed staan verschillende monumenten, waar diverse winterse activiteiten worden georganiseerd. Wanneer je over het landgoed wandelt kan het zomaar zijn dat je een koor tegenkomt dat Christmas Carols zingt. Bij de Watertoren kan je lekker koek en zopie vinden. Wist je dat er op het landgoed een heus prinsessen speelhuisje is? En de beroemde witte eetzaal wordt de tafel gedekt alsof de koninklijke familie aan het kerstdiner zit.
Voor toegangsprijzen even kijken op. www.paleissoestdijk.nl

Museum Soest
Is helemaal in kerstsfeer, o.a. met een grote collectie van kerststallen.
Op 16,17,18 december is het museum ook s ’avonds geopend. Er zijn allerlei activiteiten, zoals op 18 december diverse optredens van kerstkoor The Victorians, olv Harrie herfst.
Normale toegangsprijzen van 5,00, maar gevluchte Oekraïners hebben s ‘avonds vrij toegang. En inbegrepen is wel een kopje koffie, thee, glühwein en warme chocola!

Eemlander Blaaskapel – Klarinet Soest
donderdag 15 december 2022 van 20:00 – 21:30
De Eemlander Blaaskapel zal een kerstoptreden verzorgen in De Klarinet te Soest.

Windhond
Op vrijdag 16 december viert Korenmolen De Windhond het Midwinterfeest. Iedereen is van harte welkom bij de molen vanaf 16.30 uur!
U kunt op het Midwinterfeest kennismaken met een oud cultureel gebruik: het Midwinterhoornblazen. Een achttal hoornblazers van De Dijkbloazers uit Lunteren laat deze muziek rond de molen horen. Bij voldoende wind zullen de molenaars graan malen en kunt u het maalproces zelf meebeleven. 
Het kerstfeest heeft vele wortels in het oude midwinterfeest. Dat laten Blaasensemble met zang Musamis en zangeres Eeke Tamminga ons zien en horen met sfeervolle kerstliederen
De molen zal weer mooi zijn aangelicht en op het terrein staat een grote tent waar u overheerlijke oliebollen en broodjes warme worst kunt krijgen. En waar de glühwein en de chocomel warm staan. Daarnaast zijn er heerlijke gebakken cakes om te proeven en kunt u uiteraard diverse meelproducten kopen. 
Dit jaar hebben we ook activiteiten speciaal voor kinderen: brood bakken met meel van de molen en marshmallows maken boven een open vuur. 

Kerst vieren in een pub, Hoe dan?
Kom met kerst naar de “Herberg van Hoop”.
Op 25 december (1e kerstdag) om 10 uur opent de Herberg van Hoop haar deuren in Soest. Een groep “zwervende christenen” organiseert een moderne kerstviering. De Heilige Familiekerk is die dag omgetoverd tot herberg, een pub van vroeger zeg maar.

Herberg van Hoop
De Herberg van Hoop is een plek om met elkaar kerst te vieren, elkaar te ontmoeten, naar muziek te luisteren, kerstliederen te zingen en inspiratie op te doen voor de komende tijd.
Bedoeld voor jong oud, gezinnen, alleenstaanden, vroegere kerkgangers, eigenlijk voor iedereen die wel wat hoop kan gebruiken.

Vanaf 10 uur, 1e kerstdag, is de herberg open, je kunt alvast een koffietje, limo of thee scoren en wat rondlopen in de herberg. In verschillende hoekjes kun je even kijken en doen. Wat, dat is een verrassing.
Rond 10.30 uur zal de herbergier ons meenemen in haar verhaal. In een echte pubsfeer neemt ze ons mee van de “tijd van toen” naar “het hier en nu”.

Geen traditionele kerkdienst maar wel een leuke interactieve zinvolle kerstviering, geschikt voor jong en oud“ volgens de initiatiefnemers.

De entree is uiteraard gratis. Neem wat te eten en te drinken mee voor jezelf en voor 1 ander persoon, om te kunnen delen met elkaar, want rond 11.30 uur is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Om 13 uur sluit de herbergier de tent weer. 

Meer informatie: https://herbergvanhoop.nl/
Herberg van Hoop
v/h Heilige Familiekerk
St. Willibrordustraat 19
Soest-Zuid