Zaterdag inzamelactie Weggeefbasis

0
188
Weggeefbasis
Weggeefbasis

Wanneer we vragen naar ieder zijn situatie, dan krijgen we vaak te horen dat het prima gaat. Maar achter dit prachtige masker zit vaak een vervelende waarheid, de Weggeefbasis op de Rademakerstraat weet hoe schrijnend het kan – ook in Soesterberg.

Iedereen is inmiddels op de hoogte van de bijzondere  ‘weggeeflocatie’ aan de Rademakerstraat 28G voor het weggeven en/of uitdelen van gebruikte spullen. Het is een unieke inlooplocatie waar je gebruikte artikelen een tweede leven kan geven, bijvoorbeeld gebruikt speelgoed voor de feestdagen of verjaardagen die voor iemand anders waardevol zou kunnen zijn. Maar het is ook het uitgiftepunt voor de allereerste levensbehoefte en een plek waar je laagdrempelig terecht kan voor een kop koffie en een goed gesprek over financiële stress of vereenzaming.

Een luisterend oor

Waar kan ik hulp vinden, wie luistert er naar mij en waar kan ik heen voor professionele hulp? Het zijn voor de meeste mensen simpele vragen, maar voor een hele grote groep inwoners is het een weg van schaamte en ongemakkelijkheid. De Weggeefbasis voorziet in een professioneel luisterend oor.

Zaterdag inzamelingsactie

Op zaterdag 3 juni zal de Weggeefbasis Soesterberg een inzamelingsactie houden bij de Plusmarkt van Soest op de Rademakerstraat. De Weggeefbasis is met name afhankelijk van giften en donaties en daarom hebben zij overeenstemming bereikt met de Plusmarkt om op deze zaterdag langhoudende producten in te zamelen.

Herkenbaar aanwezig

De vrijwilligers zullen herkenbaar met gele hesjes de bezoekers vragen om één product van de lijst te doneren om zo de voorraad aan te vullen zodat de Weggeefbasis dit kan uitdelen aan bewoners die het financieel moeilijk hebben. De Weggeefbasis hoopt op deze manier haar voorraad aan te kunnen vullen zodat inwoners die het moeilijk hebben weer een goede maaltijd op tafel krijgen.

Mocht je aankomende zaterdag boodschappen doen bij de supermarkt, denk dan aan deze boodschap die andere hard nodig hebben.