Veilig Verkeer Nederland is winnaar van de Innovatie Award 2023 

1
310

Veilig Verkeer Nederland is winnaar van de Innovatie Award 2023 van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling met ‘VVN Minecraft Verkeerseducatie’. Een innovatie op wereldschaal voor het primair onderwijs. Leerlingen zijn daadwerkelijk verkeersdeelnemer, maar dan in een virtuele en realistische 3D ‘wereld’. Lopend of fietsend voeren zij verkeersopdrachten uit.  De opdrachten sluiten aan op de leerdoelen van de VVN- Verkeersmethode. 

Veilig Verkeer Nederland lanceerde de wereldprimeur ‘VVN Minecraft Verkeerseducatie’ in het 90-jarig bestaan van de organisatie in maart 2022, waarbij het startsein werd gegeven door verkeersminister Mark Harbers en onderwijsminister Dennis Wiersma en de leerlingen van CBS De Herenweg in Wassenaar. Zo kreeg de immens populaire game Minecraft hiermee een variant die gebruikt wordt om kinderen op de basisschool, aanvullend op de reguliere verkeerslessen, spelenderwijs te leren over verkeer. En dat is helemaal nieuw. Niet alleen in Nederland maar ook op wereldschaal. Inmiddels speelden 100.000 kinderen meerdere keren ‘VVN Minecraft Verkeerseducatie’.

‘VVN Minecraft Verkeerseducatie’ is een verrassende aanvulling op de verkeersles

Een meerderheid van de leerkrachten (82%) denkt dat leerlingen het gebruik van ‘VVN Minecraft Verkeersducatie’ als verrassende aanvulling op de verkeersles zullen waarderen. Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde dit programma speciaal voor in de klas samen met IT Randsteden en Microsoft. 

Onderwijsminister Dennis Wiersma onderstreepte het belang van ‘VVN Minecraft Verkeerseducatie’: 

“Verkeer hoort in het lesprogramma. Hoe cool is het als je Minecraft al speelt en via dat spel leert hoe het verkeer werkt. Precies de manier die het onderwijs nodig heeft om aan te sluiten bij thuis”.

Meer op: http://www.vvn.nl

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.