Vraagbaak Landbouw

0
72

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen met hun vragen aan de provincie terecht bij de Vraagbaak Landbouw. Met deze Vraagbaak wil de provincie de drempel verlagen en agrariërs duidelijkheid bieden. Die duidelijkheid is hard nodig. De opgaven voor het landelijk gebied, zoals natuurherstel, vermindering van de stikstofuitstoot en het verbeteren van de kwaliteit van water en bodem, komen voor een deel samen op het boerenerf. Om toekomstgerichte keuzes voor het bedrijf te maken hebben agrariërs duidelijke informatie nodig van de overheid. De relatiebeheerders aan de Vraagbaak Landbouw verbonden zijn de contactpersonen voor vragen van Utrechtse agrariërs en zorgen voor een tijdig, eenduidig en accuraat antwoord.
De relatiebeheerders van de Vraagbaak Landbouw vormen de schakel tussen de agrariër en de provincie en zorgen dat vragen bij de juiste afdeling of persoon belanden. Mocht er niet meteen voldoende informatie beschikbaar zijn om de vraag te beantwoorden, dan zorgt de relatiebeheerder ervoor dat deze wordt genoteerd. Zodra er meer duidelijkheid beschikbaar is koppelt de relatiebeheerder dit terug aan de agrariër. Tegelijkertijd geeft de relatiebeheerder signalen uit de landbouwsector ook terug aan de provincie..
Op deze manier moet de drempel voor agrariërs hoopt de provincie de ondernemers beter van dienst te zijn bij de uitdagingen die afkomen op het landelijk gebied.