Waarnemend burgemeester Albertine van Vliet

0
275

Albertine van Vliet is vorige week woensdag 1 februari begonnen als waarnemend burgemeester van Bunschoten. Zij zal deze functie uitoefenen ter overbrugging van de periode die burgemeester Melis van de Groep nodig heeft voor volledig herstel.
De burgemeester moest begin december zijn werkzaamheden neerleggen wegens gezondheidsklachten. Wethouder en locoburgemeester Rick Beukers nam sindsdien zijn taken waar. Omdat het herstel van de burgemeester naar verwachting nog enige tijd duurt en het van belang is dat het burgemeesterschap volledig kan worden uitgeoefend, heeft de commissaris van de Koning Albertine van Vliet tot waarnemend burgemeester benoemd. Dat is gebruikelijk als een burgemeester voor langere tijd niet aanwezig is.
Wie is Albertine van Vliet? Albertine is 71 jaar en heeft ruime ervaring als bestuurder. Van 2000 tot 2010 was ze burgemeester van Amersfoort. In 2019 was ze zeven maanden waarnemend burgemeester van Wijk bij Duurstede en in 2011 waarnemend burgemeester van De Ronde Venen. Afgelopen jaar was ze gedurende acht maanden waarnemend Dijkgraaf van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ook was ze eerder waarnemend burgemeester van Enkhuizen, Gooise Meren en Bussum. Albertine woont samen met haar man in Amersfoort.
Albertine komt in principe voor drie maanden en richt zich voornamelijk op de bestuurlijke taken. Voor de representatieve taken wordt, in overleg met locoburgemeester Rick Beukers, bekeken wie van hen deze taken op zich neemt. Albertine daarover: “Ik richt mij voornamelijk op de wettelijke taken. Ik ben blij dat ik de gemeente Bunschoten kan helpen door deze periode te overbruggen. Burgemeester Melis van de Groep ken ik al lange tijd uit mijn periode als burgemeester in Amersfoort. Het is fijn dat dit hem de mogelijkheid geeft om in alle rust te herstellen.”

Emmy van Twillert