woensdag, maart 22, 2023

Over Eemland1

Eemland1 is de onafhankelijke streekomroep van en voor alle inwoners van Bunschoten-Spakenburg, Soest en Baarn. Wij gebruiken daarbij de inzet van oude en nieuwe media met een gevarieerd aanbod en een sterke lokale focus.

De luisteraar en kijker van morgen en overmorgen krijgt up-to-date nieuws en actualiteiten via alle technologieën, mediaplatforms en beschikbare expertise.
We doen verslag van alle activiteiten die van belang zijn binnen de samenleving langs het stroomgebied van de Eem. De nieuwsvoorziening wordt dagelijks verzorgd door journalisten die in dienstverband of na pensionering het vak met enthousiasme uitoefenen. De redactie stimuleert ook discussies waarbij verschillende meningen met wederzijds respect aan bod komen.

Onze ambitie is het realiseren en onderhouden een kwantificeerbaar bereik en hoge relevatie bij ons publiek en alle actoren die in de lokale gemeenschappen actief zijn.

Ons aanbod varieert van politiek tot cultuur en van religie tot sport.
We laten ons daarbij leiden door de principes van menselijkheid, wederzijds respect, inclusiviteit en gelijkwaardigheid.
Dit realiseren we door de inzet van vele betrokken en enthousiaste medewerkers / vrijwilligers uit de regio en een professionele organisatie.
We doen dit in nauwe samenwerking met culturele, politieke, maatschappelijke en educatieve organisaties.

Het bereik en de betrokkenheid met de burgers wordt versterkt door een uitgebreid online-aanbod, zoals een informatieve website, sociale media, video’s on demand, podcasts en blogs.

Eemland1 is lid van de “Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen” (NLPO), de brancheorganisatie van lokale en streekomroepen.