Spakenburg wint kwartfinale met 4-1

0
318

In stadion Galgenwaard wist Spakenburg dinsdagavond te winnen met 4-1 van thuisploeg FC Utrecht. De blauwe ploeg ging brutaal van start, zoals trainer Chris de Graaf al had aangekondigd. Al meteen wisten zij de meeste kansen te creëren en in de 12e minuut was was het Wimilio Vink die de 0-1 maakte. Na 20 minuten wist Utrecht zich wat meer terug te vechten en werd het af en toe zelfs gevaarlijk. In de 35e minuut kwam er een juweel van een kans voor Utrecht, maar Jensen schoot over. Spakenburg bleef ondanks de druk van Utrecht de strijd aangaan en ging dan ook de rust in met 0-1.
In de 59e minuut was het opnieuw Spakenburg, in de persoon van Luuk Admiraal, dat een doelpunt maakte: 0-2. Tasos Douvikas maakte de treffer voor Utrecht, die echter later werd afgekeurd. Hij wist opnieuw te scoren, waardoor het weer wat meer rechtgetrokken leek te worden, maar toen vlak daarna Masies Artien de 1-3 maakte, verloren de fans van FC Utrecht in ieder geval de moed. Vele Utrechters konden het niet meer aanzien en vertrokken naar huis. Floris van der Linden maakte in de 74e minuut ook nog eens het 4e doelpunt voor Spakenburg, waardoor de stunt compleet was en bleef. De eindstand was 1-4 en Spakenburg schreef daarmee historie. Zaterdag zal geloot worden welke ploegen tegen elkaar spelen in de halve finale.