Mattheus Passion op Goede Vrijdag op Eemland1

0
145

Op Goede vrijdag 7 april zal de Mattheus Passion van J.S. Bach op Eemland1, locatie Bunschoten 2 keer te zien zijn. Deze uitvoeringen zullen in 3 gedeeltes worden uitgezonden, te weten: 7.00,10.00,13.00 en 16.00,19.00 en 22.00 uur.
Op 23 maart 2010 werd voor de eerste keer in de muziekhistorie van Bunschoten dit beroemde werk integraal uitgevoerd onder auspiciën van de beroepsmusicus en radiopresentator bij Eemland1, plaatsgenoot Henk de Graaf.

Solisten zijn Ernst Daniël Smid-basaria’s, Marco Bakker-Christuspartij. Alex Everaert-evangelist, Selma Harkink -sopraan, Dave ten Cate-altus, Paul Hörmann-tenor. Instrumentale solisten Manon Meijs en Marieke de Bruijn-viool, Israel Gastello Hernandez-gamba, Henk de Graaf-groot orgel, Peter Ouwerkerk-kistorgel.

Verder werken mee het Jongenskoor van de koorschool Gelderland, het Westerkerkkoor en het Nederlands Promenadeorkest onder algehele muzikale leiding van de in 2017 overleden Nederlandse dirigent Jan Stulen. Tevens werkt een grote delegatie van de Koninklijke Koorvereniging Hosanna mee als ‘meezingkoor’ ter ondersteuning van de concertgangers die de koralen meezingen. Dit werd in de tijd van Bach vele malen gebruikt en is tijdens deze uitvoering in 2010 weer in ere hersteld.