Hotel in recreatiegebied Het Kleine Zeetje

0
139
hotel Spakenburg
hotel Spakenburg

In recreatiegebied Het Kleine Zeetje bij Spakenburg wordt een hotel met 73 kamers gebouwd. Het hotel, dat is ontworpen door AGBvanDIJK, wordt gerealiseerd tussen de jachthaven en het strand. Het gebouw komt voor de botenloods te staan, zodat deze aan het zicht wordt onttrokken vanaf het strand.
In het ontwerp voor Hotel Spakenburg is gezocht naar een balans tussen de functie van het gebouw als blikvanger en een traditionele uitstraling die past bij het dorp. Om die laatste reden bestaat de gevel uit licht metselwerk, met ertussen horizontale belijning van aluminium composietplaten. In elke knik van het hotel komt een andere bijzondere functie, zoals een vergaderkamer.
De gebouwcontouren volgen de lijnen van het huidige parkeerterrein, het strand en de waterlijn. Er komt een panoramaterras met uitzicht over het Eemmeer. Het restaurant van het hotel is ook open voor strandgangers. Het gasloze hotel krijgt vier verdiepingen en van de 73 hotelkamers kunnen er 14 worden samengevoegd, laat AGBvanDIJK weten.
Naar verwachting start de bouw van het ruim 4.000 vierkante meter grote hotel in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. De oplevering volgt in 2025.

Foto: AGBvanDIJK