Gezellige Oude Ambachtenmarkt in polder Arkemheen

0
138

Bij, in en om het stoomgemaal Arkemheen vindt zaterdag 9 september van 11 -16 uur voor de veertiende keer een gezellige Oude Ambachtenmarkt+ plaats.

Van glas in lood, tot honing ; van klompen en aquarelleren en kantklossen tot paling roken en nog veel meer. Staatsbosbeheer is ook aanwezig om van alles te vertellen over de schitterende polder waarin het stoomgemaal is gelegen.

Stoomboot Johannes ligt nog aan de steiger en men kan gratis een stukje meevaren met kapitein Kees.

Tussen 13.30 en 15.00 uur treedt zanger/entertainer Adriaan op

Genoeg te doen en te zien!

Het monumentale stoomgemaal (1882) is in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. De entree is deze dag gratis; het is namelijk ook Nationale Monumentendag.

Het thema is Levend Erfgoed.

Er is een oude trekker, waarbij je zelf een verhaal kan verzinnen.

Op de zolder van het bezoekerscentrum is de expositie ‘Levend Erfgoed’ van de 19 jarige Puttense schilderes Anne Ruth van Dompseler. Zij schildert ook veel zeldzame dierenrassen.

Het stoomgemaal Arkemheen is gelegen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk, aan het randmeer. Met de auto of motor vanaf de A28 afslag Nijkerk, Zeewolde richting Zeewolde en voor bij de rotonde links de Zeedijk op. Deze tot het eind volgen. Met de fiets, via schitterende polderwegen vanuit diverse richtingen. Meer informatie is te vinden op www.stoomgemaal-arkemheen.nl