RMN past werktijden aan vanwege hoge temperaturen

0
26

Vanwege de hoge temperaturen gaat vanaf donderdag 7 september het hitteprotocol van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in. Dit betekent dat de medewerkers in de inzameling hun werkdag om 06.00 uur starten. Het huishoudelijk afval halen wij volgens de afvalkalender op, maar dus wel eerder dan u gewend bent. RMN verzoekt u dan ook uw container (kliko) op tijd aan de weg te zetten, bijvoorbeeld al de avond vóór de ophaaldag. Ook past RMN de openingstijden van de recyclingstations aan. Deze zijn tussen 12.00 en 13.00 uur gesloten en zijn daarna van 13.00 tot 15.00 uur geopend. Deze aangepaste openingstijden gelden tot nadere berichtgeving.

Hitteprotocol geactiveerd

De hoge temperaturen houden de komende dagen aan. Dat is voor RMN reden om haar hitteprotocol te activeren. Hiermee wil RMN de risico’s die deze hitte – vooral ’s middags – met zich meebrengt voor de medewerkers zoveel mogelijk beperken. Uiteraard wil RMN wel haar dienstverlening op peil houden. Het huishoudelijk afval halen de medewerkers volgens planning op, maar dus zoveel mogelijk in de ochtend. Zet uw container daarom de avond van tevoren aan de weg. De medewerkers starten hun route om 06.00 uur en rijden door tot ongeveer 14.30 uur.

Gewijzigde openingstijden recyclingstations

De recyclingstations in de RMN-gemeenten hebben vanaf donderdag 7 september tijdelijk aangepaste openingstijden. De recyclingstations zijn tussen 12.00 – 13.00 en vanaf 15.00 uur gesloten. Maatregelen voor De medewerkers zijn onder andere het verstrekken van drinkwater, zonnebrandcrème, en het zorgen voor voldoende schaduwplekken.

Houd voor de actuele openingstijden de website, RMN-app en social media in de gaten. Deze aangepaste tijden gelden tot nadere berichtgeving.