Historische Tensenbus 46 terug

0
258

Na een periode van bijna 50 jaar heeft op vrijdag 16 juni Tensenbus 46 zijn oorspronkelijke thuis weer bereikt. Deze historische bus, uit 1961, waarvan er maar 4 gemaakt zijn, is vanuit Apeldoorn op een dieplader naar Soest vervoerd en zal worden ondergebracht bij Stichting Tensenbus46. De officiële overdracht zal binnenkort plaatsvinden.
Tensenbus 46, die vroeger dienst deed in de regio Soest, waar busonderneming Tensen het openbaar busvervoer verzorgde, heeft vele generaties passagiers vervoerd, voordat hij in 1976 uit dienst werd genomen. Na jaren van verwaarlozing en achteruitgang, is het een groep gepassioneerde enthousiastelingen gelukt om de bus te redden van de vergetelheid.
Het doel is om de bus te restaureren en in de toekomst te gaan gebruiken voor evenementen, groepen en tentoon te stellen voor het publiek. Het restauratieproces zal worden uitgevoerd door een team van deskundigen. Zij zullen ervoor zorgen dat de bus in zijn oorspronkelijke glorie wordt hersteld. Meer informatie: www.tensenbus46.nl.