Achtervolging Amersfoortsestraat

0
176

Afgelopen vrijdag 3 februari 2023 zagen agenten omstreeks 08:40 uur op de Amersfoortsestraat in Soesterberg een snorfiets rijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reed met verhoogde snelheid door. Dat bezorgde hem uiteindelijk een hele slechte dag.

Helmplicht vanaf 1 januari

Sinds 1 januari 2023 is er een helmplicht in Nederland. De nieuwe helmplicht geldt voor snorfietsen met blauw kenteken die maximaal 25 kilometer per uur mogen. De helmplicht bestond al voor bromfietsen met een geel kenteken, omdat deze maximaal 45 kilometer per uur mogen rijden.

Voor veel snorfietsers een goede reden om hun tweewieler te laten omkeuren naar een bromfiets, zodat ze een geel nummerbord krijgen en dus sneller mogen. Ondernemers die snorfietsen verkopen begrijpen wel dat daar veel vraag naar is: “Veel mensen hebben zoiets van: als ik toch al met een helm op moet rijden, dan wil ik ook een beetje sneller”, aldus een lokale snorfietsenhandelaar.

Achtervolging snorfiets Amersfoortsestraat

De bestuurder van de snelle snorfiets op de Amersfoortseweg was zich blijkbaar bewust van de helmplicht, maar dat was niet de enige reden om het gas nog eens extra open te trekken. De achtervolging werd door de Politie ingezet, waarbij agenten letterlijk en figuurlijk enkele tassen naar het hoofd geslingerd kregen. De verdachte wilde tijdens de achtervolging zich ontdoen van bewijsmateriaal, maar die vlieger ging helaas niet op. Hij werd snel en adequaat klemgereden, de bestuurder kwam tot stilstand in een beukenhaag.

Een dikke prent van meneer agent

Het proces-verbaal werd opgemaakt: het negeren van het stopteken, rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm, rijden zonder geldige verzekering en een te hoge constructiesnelheid snorfiets. Maar ook de weggeslingerde tassen werden onderworpen aan een eerste controle en tot ieder zijn verbazing had de bestuurder een tas vol met een bijl, betonschaar, pijpensnijder, een mes en een hoeveelheid koper houdende voorwerpen.

Wie is de eigenaar

Volgens de Politie zijn de koperen voorwerpen uit zijn tas afkomstig van diefstal, een goede reden om het even te delen op ons platform. De Politie komt graag in contact met mensen die deze goederen en/ of producten missen zoals afgebeeld.

Herken je deze goederen of zijn ze van jou?

Bel dan met 0900-8844 en refereer naar referentie nummer PL0900-2023034594. Mogelijk kunnen we op deze manier de ontvreemde spullen weer bij de rechtmatige eigenaar terug krijgen.

Buiten de reeks bekeuringen werd ook een proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte voor het overtreden van de APV inbrekerswerktuigen.