Actie tegen zwerfafval

0
310

De laatste weken is er een toename aan zwerfafval, maar ook afval dat door inwoners naast de containers wordt geplaatst. Veel inwoners ergeren zich mateloos!

Het dorp ligt bezaaid met zwerfvuil in bermen, bloemperken en gevangen tussen het gemeentelijk groen in alle uithoeken van Soesterberg. Snoeppapiertjes of lege blikjes, we gooien het blijkbaar met een gemak op straat en gebruiken als opmerkelijk excuus dat er op korte afstand geen gemeentelijke prullenbakken in het dorp staan. Maar er zijn ook mensen die zonder pardon het fastfood-afval of zwerfafval deponeren op straat of in de bossen, in de hoop dat de gemeente Soest of Zeist het wel zal opruimen. En wat te denken van het afgestoken vuurwerk, dat ligt nog steeds te wachten op de eigenaar die het mogelijk zal opruimen. Er zijn blijkbaar mensen die het niet zo nauw nemen en laten het gewoon slingeren in het dorp, met alle overlast van dien.

Schoonmaakactie 2021 krijgt vervolg

Veel kunnen het waarschijnlijk nog herinneren, de enthousiaste schoonmaakactie van Soesterberger Andre Driessen in 2021 was een groot succes. Ook andere buurtbewoners gingen de wijk in om de straat schoon te vegen en opvolgende dagen zagen we verschillende bewoners rondlopen met vuilniszakken vol zwerfafval. Aankomende zaterdag, twee jaar later, komt er weer zo’n schoonmaakactie om Soesterberg te ontdoen van het zwerfafval.

Aankomende zaterdag, tijd voor actie!

De werkgroep van de politieke partij “Partij van de Dieren” gaat aankomende zaterdag 11 februari vanaf 14.00 uur in Soesterberg voorop met de vuilniszak. Met een groep mensen de handen uit de mouwen steken, het dorp verlossen van de ergernissen aan zwerfafval. “Iedereen kan zich aansluiten. Het verzamelpunt is de Plus supermarkt, Rademakerstraat 6 vanaf 14.00 uur en na afloop is er een warme beker thee of koffie” aldus de woordvoerder Manda-Marieke Schuurer van de Partij van de Dieren die steeds meer steun krijgt in de regio.

Deelnemen of opgeven

Om het enigszins gecoördineerd te laten verlopen en iedereen te kunnen voorzien van knijpers en zakken is een opgave wel handig. Geef je op bij de werkgroep die zaterdagmorgen zal starten vanaf de Plus supermarkt in Soesterberg om 14.00 uur. Stuur een berichtje naar: Soest@partijvoordedieren.nl en doe mee!

Cor Brinkers