Wie is jouw favoriet voor de Cultuurprijs 2023?

0
270

De gemeentelijke Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Soest of Soesterberg die zich de voorgaande twee jaren heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap. Alle inwoners van Soest en Soesterberg kunnen tot 22 januari a.s. personen of organisaties voordragen voor deze prijs.

Erik van Venetië in gesprek met Peter Schipper

De gemeente en het Cultuurplatform realiseren zich dat de afgelopen twee jaar voor bepaalde culturele organisaties of personen lastig zijn geweest. Maar in die tijd zijn er juist ook interessante initiatieven ontstaan. Daarom vinden zij het belangrijk mede door de uitreiking van de Cultuurprijs de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden.

De Cultuurprijs wordt op 19 april 2023 uitgereikt tijdens een feestelijke happening met publiek, ervan uitgaande dat er dan geen beperkende (corona-)maatregelen zijn. In elk geval zal van de uitreiking ook een livestream worden verzorgd zodat iedereen de uitreiking online kan volgen. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski dat staat in de hal van het gemeentehuis.

Eigen foto Peter Schippers