Een intiem theater in een oud kerkje in het hart van Zeist

0
178
Elly den Heijer en Ada van Os met de voorzitter Ronald van Gemeren

Het TorenlaanTheater biedt een podium aan iedereen die theater, muziek of dans wil delen met publiek. Het theater is een vrijwilligersorganisatie.

Een avond met de mooiste (winter)verhalen. Met deze verhalen kunnen we ons goed gaan voorbereiden op de komende kou met de kachel op een lager pitje. Het levert een warm hart op!

Maar niet alleen nu ‘vrezen’ we koude dagen; in 1672 waren de inwoners van Zeist (en in heel de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) radeloos, reddeloos en redeloos. Een oorlog was onontkoombaar, de Fransen rukten op, de Engelse vloot voer de Noordzee over, Bisschop Bommen Berend uit het naburige Duitsland viel de oostelijke Nederlanden aan. Zeist was toen nog maar een gehucht van 28 woninkjes en toch speelde het een grote rol in de Europese politiek. Pieter den Bieman vertelt over deze spannende periode in Zeist en trekt lijnen naar de huidige actualiteit.

De toegang is zoals gebruikelijk bij bijna alle culturele evenementen van Stichting CultuurZeist volledig gratis. Aan het einde van de avond is er een vrijblijvende collecte om volgende vertelcafé’s mogelijk te maken.

Elly van den Heijer en Ada van Os