8 eenakters tijdens festival met Karakter

0
96
Theater de Speeldoos Baar
Theater de Speeldoos Baarn

Op vrijdag 2 februari en zaterdag 3 februari wordt alweer de 37e editie van het Baarnse Eenakter Festival gehouden in Theater de Speeldoos. Dit jaar belooft, door het 50-jarig bestaan van de organisator Toneelgroep Karakter, een editie met een gouden randje te worden.

Deelnemers

Ook dit jaar wordt er door de acht deelnemende theatergroepen al maandenlang gewerkt aan hun voorstelling voor het Eenakter Festival, om zo kans te maken op een van de felbegeerde prijzen; die voor ‘Beste acteerprestatie’, ‘Beste regie’ en ‘Beste voorstelling’. Laatstgenoemde is een wisseltrofee, die in 2023 werd gewonnen door Theatergroep Fusie uit Hilversum. Zij doen dit jaar ook weer mee en zullen de vrijdagavond traditiegetrouw openen. Verder kan het publiek op de eerste avond genieten van voorstellingen van Toneelvereniging Steeds Beter, Theatergroep Het Groene Geneuzel en De Dames Van West. Op zaterdagavond opent Theater de Speeldoos het podium voor Toneelgroep Karakter zelf met de voorstelling ‘Moederfiguur’. Deze avond wordt er ook meegestreden voor de prijzen door Toneelvereniging Ontwaakt, TOVEDEM en Theater Gedoe.

Vakjury

Naast de acht deelnemers is er tijdens het festival ook een belangrijke taak weggelegd voor de vakjury, die dit jaar bestaat uit acteurs en regisseurs Howard van Dodemont en Marc Nochem en journalist en bovenal theaterkenner Jos Schuring. Zij zullen alle eenakters beoordelen en uiteindelijk de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Aanmoedigen

Welk gezelschap gaat dit jaar naar huis met een prijs? Moedig de (regionale) acteurs aan en geniet van maar liefst acht voorstellingen op 2 en 3 februari. De voorstellingsavonden beginnen om 20.00 uur. Het hele programma vind je op www.toneelgroepkarakter.nl.