Ping-pong, wanneer duidelijkheid voor Speeldoos en Bibliotheek?

0
587
Na jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van de Speeldoos en de bibliotheek is er vorige maand eindelijk een besluit genomen door de Baarnse gemeenteraad: De Speeldoos wordt vernieuwbouwd en de bibliotheek blijft in het centrum. Er gaat onderzocht worden of de Speeldoos met 431 duizend euro uit een onderhoudsbudget en 3,5 miljoen euro extra budget het theater weer tien jaar meekan. Ook moet onderzocht worden wat de mogelijkheden en kosten zijn om het theater aan te passen zodat het weer 20 en/of 40 jaar mee kan.

Deze week kwam in het nieuws dat VoorBaarn gesproken heeft met de huidige eigenaar van de Arcade, de SVE Group. De eigenaar is volgens VoorBaarn geïnteresseerd en kan op de plek van de Arcade een Cultuurhuis ontwikkelen voor, net als in het eerder afgewezen plan, 16 miljoen euro. Hiermee kan wellicht toch de wens van VoorBaarn en volgens VoorBaarn van menige inwoner van Baarn worden vervuld: Een cultuurhuis op de Brink.

Naast dat het plan misschien wel leuk klinkt, komen ook weer de nadelen naar voren zoals parkeren in het centrum en moeilijkheden met aan/afvoer routes van vrachtauto’s. Ook is het voor de betrokkenen erg vervelend dat er na al die jaren nu eindelijk een duidelijke koers leek te zijn, maar dat deze binnen een maand weer opgegaan is in de volgende fase van onduidelijkheid.

Wij spraken VoorBaarn fractievoorzitter Tino Schouten hierover.

// Marc, Ivo en Ap show