Lucas Leverland naar IJsselmeervogels

0
346

Lucas Leverland speelt komend seizoen op De Westmaat. De 22-jarige linkerverdediger komt over van Rijnsburgse Boys, dat hem momenteel verhuurt aan derde divisionist Ter Leede. Leverland tekent een contracttot de zomer van 2024.
Lucas Leverland Murillo, zoals de talentvolle verdediger voluit heet, komt van origine uit het land van regerend wereldkampioen Argentinië. Een baan op de Argentijnse ambassade in Den Haag van zijn moeder, zorgde voor een verhuizing op vijfjarige leeftijd. In Nederland start hij zijn loopbaan bij Wilhelmus. Via Quick Den Haag speelde hij zich in de kijker bij de profs van ADO Den Haag, waar hij zeven jaar deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Leverland schopte het uiteindelijk tot ADO Onder 19 en maakte zijn officieuze debuut in het eerste elftal in de Hofstad.
Zijn officiële debuut in het profvoetbal volgt bij het Spaanse Sant Rafel. Eerdere stages bij het Italiaanse Genoa en Spaanse Espanyol liepen op niets uit en na een jaar in Spanje keerde hij terug in Nederland. Leverland is nu bezig aan zijn tweede seizoen in het amateurvoetbal.

De technische commissie is enthousiast over de komst van Leverland: “we zien in hem een absolute aanwinst. Een talentvolle back die zich goed vast kan bijten in zijn tegenstander en beschikt over het typische Argentijnse gif. Een absolute winnaar in de goede zin van het woord.”