Opening padelbanen Bunschoten

0
25

Opening vond plaats op vrijdag 8 september. Zonovergoten en onder grote belangstelling van zowel leden als niet leden. Naar schatting waren er ruim honderd belangstellenden. De feestelijke opening werd verricht door de voorzitter van de vereniging Tjits Ofinga samen met initiatiefneemster Marianne Korlaar. Marianne heeft ruim 5 jaar geleden het initiatief genomen om te onderzoeken of er draagvlak was voor uitbreiding van de Tennisvereniging met een aantal padelbanen. Na lang wikken en wegen, stagnatie door corona maar vooral door de vasthoudendheid van een klein groepje mensen is het 5 jaar geleden geïnitieerde plan dan uiteindelijk gerealiseerd. De aanleg van de 5 padelbanen, waar 2 tennisbanen met instemming van de leden voor zijn opgeofferd, heeft inmiddels geresulteerd in een toename van het ledenaantal naar ruim 800 leden. Naast de officiële opening van de padelbanen vond ook de bekendmaking van de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Padel en Tennisvereniging de Eemslag plaats. Er is in de afgelopen weken keihard gewerkt aan de Bikkersweg in Bunschoten. Het park heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen, voor sommige oud leden zelfs een onherkenbare, aangename verrassing. 

Zaterdag 9 september werden er voor zowel leden als niet leden padelclinics georganiseerd. Zo kon zowel jong en oud kennis maken met deze voor Bunschoten nieuwe sport. Onder leiding van enkele ervaren padeltrainers kregen geïnteresseerden de eerste kneepjes van dit spelletje uitgelegd

De belangstelling en het enthousiasme was groot en het evenement geeft het bestaan van de tennis en padelvereniging de Eemslag een enorme boost.