Rondzwervende arbeidsmigranten in Bunschoten

0
226

Er doen veel zorgelijke berichten de ronde over incidenten met betrekking tot arbeidsmigranten. Ook Xander Muijs van de SGP is dit niet ontgaan. ,,Arbeidsmigranten verliezen bijvoorbeeld hun werk en daarbij ook hun huisvesting. Hierdoor gaan ze zwerven’.

Jean Heijl in gesprek met wethouder van Asselt

Muijs sneed een artikel in de Bunschoter aan van een paar weken geleden over incidenten met Polen. ,,Het lijkt steeds meer een patroon te worden. De SGP-fractie vind dit een zorgelijke ontwikkeling.”

Vervolgens deelde de SGP-politicus zes vragen met de wethouder Peter van Asselt. ,,Deelt de wethouder deze zorgen? Zijn deze arbeidsmigranten met naam bekend bij de gemeente? Klopt het dat er een aantal van hen geen woonruimte meer heeft? Welk beleid is er voor handen om daklozen in zijn algemeenheid en dakloze arbeidsmigranten in het bijzonder te ondersteunen? Welk beleid is er als het gaat om openbare dronkenschap? Welke middelen heeft de gemeente om arbeidsmigranten, die geen huisvesting en/of geen baan meer hebben, te helpen terug te keren naar hun thuisland?”

Door Petra Jungblut