Samen zorgen voor veilige jaarwisseling

0
99

De gemeente Bunschoten zet zich elk jaar in om de jaarwisseling zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Uw hulp is hierbij onmisbaar! Wat kunt u doen? De afsteektijden van vuurwerk zijn van zondag 31 december 2023 18.00 uur tot maandag 1 januari 2024 02.00 uur.
De gemeente roept u op gevallen van vuurwerkschade te melden in Fixi. Vooral opgeblazen putdeksels kunnen tot gevaarlijke situaties leiden. Geef het met een Fixi-melding direct door aan Snel Herstel als u ziet dat er een putdeksel, verkeersbord of iets dergelijks is opgeblazen. Dat kan via de app of via www.bunschoten.nl/melding.
De gemeente en de politie willen de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk beperken. Daarom voeren agenten en boa’s in deze tijd van het jaar dagelijks extra vuurwerkcontroles uit. Ze doen hotspotlocaties aan en reageren op overlastmeldingen.
Heeft u een melding over vuurwerk(overlast)? Meld dit bij de boa’s via 033 – 299 1555 of in Fixi via de app of www.bunschoten.nl/melding. Door het melden van vuurwerkoverlast wordt het inzichtelijk om welke locaties het gaat. Op deze manier kunnen politie en boa’s gerichter te werk gaan. Bel alleen wanneer de overlast aan de gang is én er zicht is (geweest) op de veroorzakers de politie via 0900 – 8844. Bel 112 bij verdachte en gevaarlijke situaties. Bel 0900 – 8844 (politie) bij verdenking illegale opslag vuurwerk.
Elk jaar weer worden er rond de jaarwisseling containers opgeblazen door vuurwerk. Voorkom schade door uw container uit het zicht te plaatsen. U voorkomt hiermee extra kosten voor uzelf. De gemeente vergoedt namelijk geen nieuwe container door vuurwerkschade.