Fusie Zonnebloem Soest en Soesterberg

0
98

De Zonnebloem afdelingen van Soest en Soesterberg gaan per 1 januari 2024 fuseren en gaan verder onder de nieuwe naam De Zonnebloem Soest-Soesterberg. De afdeling Soesterberg vierde dit jaar haar 40-jarige bestaan en de afdeling Soest viert volgend jaar haar 55-jarige bestaan.

De Zonnebloem richt zich op mensen met een lichamelijke beperking voor wie gewone, dagelijkse dingen niet altijd vanzelfsprekend zijn. De Zonnebloem zorgt ervoor dat men niet in een sociaal isolement komt en organiseert daarom dingen waar ze goed in zijn: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. Hierdoor kunnen mensen met een lichamelijke beperking ook deelnemen aan de samenleving. Met de fusie van beide afdelingen wordt het probleem opgelost van een tekort aan bestuursleden in Soesterberg en ontstaat een grotere afdeling met weer een voltallig bestuur. Met een grote afdeling kunnen we ook de inwoners van Soesterberg een groter aanbod van activiteiten aanbieden, maar daarvoor hebben we nog wel extra vrijwilligers nodig.

Wil jij ook iets voor iemand met een lichamelijke beperking betekenen?  Op de website www.zonnebloem.nl vind je meer informatie en kun je je ook aanmelden. Je kunt ook contact opnemen met Hans de Jong, secretaris van de afdeling Soest-Soesterberg: 06-53124776 of jcjong@xs4all.nl.