Spakenburg te sterk voor AFC

0
79

In Amsterdam begonnen de blauwe bezoekers sterk. Voordat er tien minuten gespeeld waren kwamen ze al op voorsprong. Koos Werkman werkte een voorzet bij de tweede paal in het doel eb galverwege de eerste helft was het Floris van der Linden die de voorsprong verdubbelde.
Na rust was het aan AFC om terug in de wedstrijd te komen. Met een uur op de klok kwaen Matthijs Jesse en Soufiane Hetli in het veld voor Oussama Siali en Melvin Platje. Er volgde even later een grote kans voor de Amsterdammers. Een kopbal eindigde op de lat. Het was hoe dan ook geen doelpunt geworden, want er werd gevlagd voor buitenspel. Even later was het alsnog Hetli die de aansluitingstreffer maakte en op die manier AFC terug in de wedstrijd bracht.

Heel lang duurde dat niet. Spakenburg maakte daarna de 1-3. Van der Linden wist Van Zetten te omspelen en zo de bal in het lege doel te schuiven. Een paar minuten voor tijd leek AFC de marge naar drie te gaan vergroten, maar via Van Zetten schoot El Azzouti op de paal. De rebound was een prooi voor Van der Linden, maar ook hij raakte het aluminium.