Spakenburg wint verrassend van FC Groningen

0
255

Spakenburg heeft voor een daverende verrassing gezorgd door uit bij FC Groningen met 2-3 te winnen. De Tweede Divisie-ploeg kwalificeert zich daarmee voor de laatste 16 van de KNVB-beker. Voor Groningen, dat twee divisies hoger speelt, zit het toernooi erop.

De Spakenburgers waren donderdagavond vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Na 10 minuten maakte Youri Koelewijn de openingstreffer. Na een halfuur spelen kreeg Spakenburg een penalty, die werd benut door spits Floris van der Linden.

De interim-trainer van FC Groningen, Dennis van der Ree, greep in de rust in door drie wissels door te voeren. Dat zette aanvankelijk geen zoden aan de dijk. Van der Linden leek de wedstrijd op slot te gooien door 0-3 te maken. Opnieuw scoorde hij uit een strafschop.

Maar toen stond invaller Damil Dankerlui op namens FC Groningen. Hij scoorde in zowel de 77e als de 84e minuut, waardoor het verschil werd teruggebracht tot één goal en FC Groningen er een flink slotoffensief uit perste. In de 7 minuten blessuretijd raakte Groningen-spits Ricardo Pepi nog een keer de paal. Maar uiteindelijk hielden de Spakenburgers stand.