Woonboulevard wordt bruisend hart

0
605
Woonboulevard wordt bruisend hart
Woonboulevard wordt bruisend hart

Door de verwoestende brand midden zomer 2021 bleef er weinig goeds over van de woonboulevard aan de Amersfoorstestraat in Soesterberg.

De enorme brand brak zomer 2021 uit bij het autobedrijf, maar al snel ging de brand richting de Kringloopwinkel en binnen slechts enkele minuten stonden ook aangrenzende winkels van onder andere IKook en Leen Bakker in brand. Een enorme tragedie voor betreffende ondernemers, maar ook voor het winkelend publiek uit de wijde omgeving.

De woonboulevard werd het afgelopen jaar in rap tempo gesaneerd en sinds enkele weken is het bouwkavel klaar voor een nieuw ambitieus en zeker verrassend plan.

Geen woningen, wel veel bedrijvigheid

Inmiddels markeert een groot reclamebord het braakliggend bedrijventerrein. Al enkele weken staat er een groot reclamebord, dat veel inwoners en passanten informeert over de toekomstplannen van het terrein aan de Amersfoortsestraat. Geen woningen of combinaties van wonen en werk, maar een diversiteit aan winkels op de begane grond, opslagruimten, garageboxen en self storage. Reden genoeg voor onze redactie om in details navraag te doen, want veel inwoners werden behoorlijk verrast door het reclamebord.

Bouwplannen liggen al klaar

Het familiebedrijf Boxx Opslag gaat als nieuwe eigenaar op korte termijn beginnen met de bouw van een bijzondere vestiging, de tekeningen en bouwplannen liggen al klaar en volgens Erwin Fleer van Boxx Opslag zijn er met diverse marktpartijen inmiddels gesprekken opgestart. Er komen met name veel winkels die volgens Boxx Opslag het bruisende hart zullen worden van de gehele locatie.

Nieuwe speler met veel ambities

Boxx Opslag is geen onbekende in het verhuren van ruimten in Nederland. Het is volgens kenners dé expert op het gebied van opslagverhuur, een ambitieus familiebedrijf met momenteel 16 locaties in met name het westen van het land. De komende jaren heeft het familiebedrijf als doel een landelijke dekking te realiseren, met de nadruk op aanwezigheid in verschillende woonwijken.

“Het is onze succesformule dat wij huurders ontzorgen, want we bieden verschillende diensten aan. Van gratis transport, optie tot een verhuisteam en opslag op locaties in de buurt”, aldus Fleer van Boxx Opslag.

Locatie Soesterberg

Volgens de ambitieuze plannen komt er een grote kelder met opslagunits en garages. Daarnaast zal de begane grond bestaan uit winkelruimtes, bedrijfsruimtes en opslagunits. Er wordt in totaal ruim 23.000 m2 aan oppervlakte gebouwd, een mix van winkelruimte, bedrijfsruimte en verschillende soorten opslagmogelijkheden.

Multifunctionele vestiging

Van de totale 23.000 m2 wordt een kleine 5.000 m2 vrij gemaakt voor winkelruimte, 4.000 m2 bedrijfsruimtes en 14.000 m2 komt beschikbaar voor het huren van garageboxen en self storage units. Naast het tijdelijk huren van een opslagunit of garage, komen er ook een beperkt aantal self storage units en garageboxen voor de verkoop. Eenieder die behoefte heeft aan permanent extra ruimte kan op deze nieuwe locatie terecht.

Het familiebedrijf verwacht nog voor deze zomer 2023 te beginnen met de bouw van de nieuwe vestiging van Boxx Opslag aan de Amersfoortsestraat in Soesterberg.

Redactie: Cor Brinkers