De Eemvogels start 2023 met puntendeling

0
133

Met vier punten uit vier wedstrijden was De Eemvogels het zaalseizoen naar behoren begonnen. Na een onderbreking vanwege de kerstvakantie stond er zaterdag eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Het bekende Huizen was de tegenstander en een gelijk opgaande wedstrijd lag dan ook in de lijn der verwachting. Bij rust keek De Eemvogels tegen een achterstand van twee punten aan (8-10). Met veel inzet werd er kort voor tijd gelijk gemaakt en waren er nog kansen op de overwinning. De 15-15 eindstand betekende dat beide teams op 5 punten komen.

Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat De Eemvogels moeite had met goed in de wedstrijd komen. Verdedigend werd er net niet voldoende druk gegeven en aanvallend liep het niet zo vloeiend als in de eerdere wedstrijden. Huizen was scherper in de afronding en in de gehele eerste helft ook feller. Dit resulteerde in een voorsprong van twee punten voor de uitploeg en deze werd vastgehouden tot aan de rust, 8-10.

Ook in de tweede helft bleef het zoeken voor de Soesters. Er werd echter veel goed gemaakt met de inzet die werd getoond. In het laatste kwartier werd er uit een ander vaatje getapt, werd er strakker verdedigd en werden de vele kansen nu wel afgerond. Zo kwam het team van achterstand van vijf punten weer volledig op gelijke hoogte. Aanvoerder Jeremi Mast schoot met scherp en wist zes treffers te noteren. De 15-15 van Jeroen van Kappel bracht het geloof helemaal terug. Twee goede kansen voor De Eemvogels werden helaas niet afgerond en zo moesten beide teams het met een punt doen.

Volgende week speelt De Eemvogels in Zeist tegen RDZ.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 6x, Koen van Barneveld 3x, Elise Koning 2x, Daniëlle Ras 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x