Ecogroen start onderzoek naar das in Soest

0
286

De firma Ecogroen start in opdracht van de gemeente Soest in de tweede week van januari met aanvullend ecologisch onderzoek bij het weiland bij de Insingerstraat en de Den Blieklaan.

Dat is nodig omdat er op het terrein een das is gesignaleerd. Dat is een beschermde diersoort waarvoor speciale regels gelden. Dit onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over waar het dier nestelt en zijn eten vandaan haalt. Vorig jaar kwam deze locatie bij het college in beeld.

De gemeente heeft plannen om op deze locatie voor het eind van 2023 een aantal flexwoningen te plaatsen voor de opvang van onder meer Oekraïense vluchtelingen. Dat kan alleen wanneer de resultaten van het ecologisch onderzoek daarvoor ruimte laten. Naar verwachting presenteert de firma Ecogroen in het tweede kwartaal van 2023 de onderzoeksresultaten.

Mocht u een vraag hebben over het ecologisch onderzoek, neemt u dan contact op met de gemeente en niet met het ecologisch adviesbureau Ecogroen. U kunt de gemeente Soest bereiken op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur op telefoonnummer 035- 609 34 11. U kunt ook een e-mail sturen naar oekraine@soest.nl