Gemeentelijke Pluim aan Geurt Hop

0
353

Geurt Hop heeft de gemeentelijke Pluim ontvangen uit handen van locoburgemeester Rick Beukers. Geurt heeft de Pluim gekregen, omdat hij 25 jaar actief is geweest als vrijwilliger bij de Lokale Omroep Spakenburg.

Als cameraman is Geurt al die jaren van grote betekenis geweest door vele opnames te maken in het dorp. Hij was altijd bereid om opnames te maken (ook met zijn drone) en deze daarna te bewerken. Hij is vele, ontelbare uren voor de LOS bezig geweest. Door ernstige ziekte heeft hij zijn vrijwilligerswerk bij de LOS helaas moeten opgeven en heeft hij de Pluim een aantal dagen voor de nieuwjaarsontmoeting uitgereikt gekregen.

Zijn bereidwilligheid is eveneens te prijzen. Geurt is een oplossingsgerichte man. Moeilijke klussen ging hij niet uit de weg. Ook stond hij altijd klaar voor een ander en kon hij zijn handigheid op vele manieren inzetten. Iets moois timmeren, een straatje leggen of iets anders; voor Geurt was niets te veel.

Toen het gebouw aan de Bikkersweg beschikbaar kwam voor de Lokale Omroep Spakenburg, heeft Geurt samen met collega’s Wijnand en Hillebrand de totale verbouwing gerealiseerd. Negen maanden lang heeft hij daar iedere dag hard gewerkt om er een prachtige en prettig werkbare studio van te maken.

De Pluim wordt uitgereikt aan personen die zich aantoonbaar in de Bunschoter gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Een jury adviseert het college van burgemeester en wethouders over het toekennen van de gemeentelijke onderscheiding.

Emmy van Twillert