Grof huishoudelijk afval scheiden in Bunschoten

0
167

Als u naar het aanbiedstation gaat om grof huishoudelijk afval te brengen, houd er dan rekening mee dat het afval gescheiden moet worden aangeleverd. 

Grof huishoudelijk afval is afval dat te groot en te zwaar is om in uw mini-container aan te bieden, zoals oude meubels of vloerbedekking. Er staan voor elk soort afval containers op het aanbiedstation. Het gaat niet allemaal op één hoop, zoals soms wordt gedacht. Het is daarom handig als u thuis al de verschillende soorten afval apart houdt. 

Verschillende soorten

Harde plastics, zoals kapotte zwembaden, speelgoed, tuintafels en stoelen, gaan in een aparte container. Er is een container voor hout, maar ook voor metalen en glas. Heeft u veel bouw- of sloopafval? Dan is het goedkoper om een bouwcontainer te laten komen. Dit kunt u zelf regelen via een commerciële partij. Brengt u uw afval naar het aanbiedstation? Vergeet niet uw knipkaart en legitimatiebewijs mee te nemen.

Goede spullen naar kringloop

Duurzaam met producten omgaan kan door spullen die nog een ronde meekunnen naar het Kringloopcentrum te brengen. Gun uw spullen een tweede leven en schenk ze aan de kringloop. Zij verkopen de gebruikte goederen. Dit is de meest energievriendelijke vorm van hergebruik! Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.kcbunschoten.nl

Bedrijfsafval

Het aanbiedstation is voor huishoudelijk afval. Afval van bedrijven kunt u niet kwijt op het aanbiedstation. Bedrijven moeten hun afval door een erkend afvalinzamelbedrijf laten afvoeren. Onze omgevingsdienst, de RUD, controleert hier de komende tijd extra op. Zij vragen steekproefsgewijs van een aantal bedrijven de afvaladministratie op.