IJsselmeervogels wint de derby

0
164

IJsselmeervogels met 4-1 zege de derby tegen Spakenburg gewonnen. Ze verkeren nog altijd in degradatiegevaar, maar deze zege is een enorme oppepper.
IJsselmeervogels begon echt aanvallend. Bij vlagen werd het Spakenburg moeilijk gemaakt, maar toch maakten de Blauwen de openingstreffer. Na een fraaie aanval wist Luuk Admiraal de keeper te verrassen met de 0-1. In de 13e minuut was het weer Admiraal die een dreigende situatie creëerde. Hij probeerde het dit keer met een lob in de verre hoek, maar dat mislukte. Twee minuten voor rust was het Kai Heerings die bijna raak kopte voor IJsselmeervogels. Ruststand: 0-1.
Het was in de 51e minuut dat Junior van der Velden de gelijkmaker maakte. De hoekschop van Martis kopte hij keihard in de touwen. Dat was de aanzet voor de Rooien om de leiding te nemen. Invaller Morad el Haddouti kreeg de bal in de goal.
Het was daarna Mike Van de Laar die de hoekschop ging nemen. Hij wist dat hij gewisseld ging worden en dacht: ‘ik probeer het gewoon.’ Van de Laar: ‘Mijn laatste bal van de wedstrijd en hij gaat er gewoon in! Ik weet hoe het leeft bij supporters en dan was mijn 3-1 toch wel de bevrijdende.”
De rooien bleven de touwtjes in handen houden en gaven weinig weg. El Haddouti werd de held van de wedstrijd toen hij in de blessuretijd een counter afrondde en zo de stand 4-1 maakte!
De Rooien halveerden de achterstand op nummer 14 Excelsior Maassluis. Dat verloor met 0-2 van Quick Boys.