Informatie avonden Hospice over vrijwilligerswerk

0
256
Luwte
Luwte
Arjan Klaver in gesprek met Wilma Mout

De Luwte biedt palliatieve terminale zorg

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezen is niet meer mogelijk. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk is ook de zorg voor de naasten. 

Vrijwilligerswerk

Algemeen
In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig, steeds in diensten van vier uur. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast. Vrijwilligers, verpleegkundigen en de huisarts bieden gezamenlijk de gewenste verzorging en (medische) begeleiding.  Heel belangrijk is de zorg voor de naasten.  Zij zijn dag en nacht welkom in het hospice.
Wij werken met een fijn team van ca. 70 vrijwilligers. Met elkaar zorgen wij voor een zo comfortabel mogelijk verblijf van onze gasten en hun naasten.

De gast neemt afscheid van het leven en zijn naasten. De naasten nemen afscheid van hun dierbare. Vrijwilligers zijn hierbij op gepaste afstand aanwezig. De vrijwilliger zorgt samen met de verpleging, huisarts, directie en coördinatoren voor een veilige omgeving.

Meer info:https://www.deluwte.nl/vrijwilligerswerk