Informatieavond Homies over steungezinnen

0
51

Stichting Present organiseert op woensdag 27 maart een informatieavond over het project Homies. Heeft u ruimte in uw hart, huis en agenda? Kom dan van 20.00 tot 21.30 uur naar Dorpshuis de Neng (Engweg 7 in Hoogland) om meer te horen over steun- en pleeggezinnen en gezinshuizen.
Als Homies ondersteunt u een gezin dat hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld door een kind een rustige speelplek te bieden, regelmatig mee te nemen tijdens een uitstapje in het weekend of juist doordeweeks mee te laten eten. Net wat bij u past. Op die manier kunt u klaarstaan voor een kind dat even een andere plek nodig heeft, of overbelaste ouders ontlasten.
Hulpverleners melden de gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben aan bij Present, zodat Present een match kan maken met een passend gezin.
Zou u ook iets voor een ander gezin willen betekenen? Op 27 maart vertelt Stichting Present graag alles over deze geweldig leuke vrijwilligersrol. Tijdens deze avond zijn er twee Homies-gezinnen aanwezig om over hun ervaringen te vertellen. Zo krijgt u een goed beeld van hoe het is om Homies te zijn en hoe u deze rol in kunt vullen. Aanmelden wordt op prijs gesteld: Email naar info@presentamersfoort.nl.
Deze avond is voor inwoners van Bunschoten, Soest en Amersfoort.

Dit zeggen mensen die eerder meededen over Homies:
“Echt een win-winsituatie, wij genieten zo van het kleine meisje. De kinderen vinden haar ook lief en onze dochter tekende haar zelfs mee met de gezinstekening!”
“We hebben nu contact met mensen die we anders nooit zouden ontmoeten en dat is echt verrijkend.”
“Pleegzorg was voor ons (nog) een stap te ver. Dat we via Homies een gezin een dagdeel per week konden ondersteunen, leek ons een prima alternatief. Het laagdrempelige karakter van Homies sprak ons enorm aan.” 

Bron: Gemeente Bunschoten