Patrick Posthuma nieuwe trainer Eemdijk

0
116
Patrick Posthuma
Patrick Posthuma

Voetbalverenging Eemdijk is blij dat Patrick Posthuma vanaf komende zomer als hoofdtrainer aan de slag gaat op sportpark De Vinken. De 39-jarige oefenmeester heeft een contract voor twee seizoenen getekend.
Patrick Posthuma (20-04-84) is de opvolger van Willem Romp, die na vijf seizoenen aan de slag gaat bij Sportlust ’46. De technische commissie heeft met meerdere kandidaten gesproken over de vacante positie van hoofdtrainer. Uiteindelijk is door zowel de TC als het bestuur een unaniem besluit genomen en werd Posthuma een tweejarig contract voorgesteld. Beide partijen zijn zodoende tot de zomer van 2026 aan elkaar verbonden.
Posthuma begon zijn loopbaan als trainer bij ASV Dronten, waar hij instroomde in de jeugd. Na een stage bij SC Heerenveen startte hij een voetbalschool, die hij combineerde met de functie van hoofdtrainer bij onder meer Swift ’64, Elburger SC, VVOG (assistent-trainer) en een stage voor zijn UEFA A bij Almere City O18. Nadat hij zijn diploma behaalde, keerde de oefenmeester in 2020 als eindverantwoordelijke terug bij ’zijn’ ASV Dronten. In het seizoen 2021-2022 werd Posthuma met zijn jeugdliefde kampioen, waarna een jaar later de nacompetitie om promotie naar de vierde divisie werd bereikt.
Posthuma zelf kijkt ook uit naar zijn toekomst op sportpark De Vinken. ,,De gesprekken met de mensen van de club hebben mij enorm veel voldoening gegeven. Ik heb een heel goed gevoel opgedaan bij Eemdijk en dat is de laatste tijd alleen maar sterker geworden. De principes sluiten aan bij hoe ik de wereld zie en wij zijn beide ambitieus.”