De ARWE gaat opnieuw onderhoud aan grafheuvels plegen

0
234

Deze week zijn de grafheuvels op ’t Hoge Erf, Landgoed Pijnenburg, weer geïnspecteerd of ze opnieuw van opslag moeten worden ontdaan.
Omdat het nog maar twee maanden geleden is dat de drie grafheuvels bij Restaurant Kievitsdal zijn schoongemaakt, zien deze er nog prima uit. Op verzoek van Mevrouw C. Endtz – Insinger, van het Landgoed, gaan we daarom aan de slag met de vierde grafheuvel. Deze ligt op de hoek van de Hoge Vuurscheweg en de Zwarteweg. Het is de bedoeling om de heuvel van opslag en dood hout te ontdoen en dit, evenals bij de andere drie in een houtwal om de grafheuvel te leggen. Ook gaan we de grafheuvel meer in het zicht brengen door de omliggende bosschage uit te dunnen en hier en daar te verwijderen.

Het is de bedoeling om dit op een ochtend van 10 tot 13 uur te gaan doen. Hiervoor kunnen we kiezen voor de dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen. Geef uw voorkeur even door aan ondergetekende, de meeste stemmen gelden.

Aan de Zwarteweg is voldoende ruimte om auto’s te parkeren, dit i.v.m. het benodigde gereedschap als schoppen, zagen, takkentangen, harken etc. Voor handschoenen, drinken en eten moet u zelf zorgen.

Jan van der Laan
archeologie@historischekringbaerne.nl