Grootscheepse verkeerscontrole

0
184
Grootscheepse verkeerscontrole
Grootscheepse verkeerscontrole

Deze donkere dagen is het extra opletten in het verkeer, heb je de juiste fiets- of brommerverlichting, is het glad en houden we ons wel aan de verkeersregels. Gisterenavond waren we getuigen van een verkeerscontrole door Politie en Koninklijke Marechaussee in Soesterberg.

Aan het begin van de avond was het een mobiele drukte van dienstwagens van de Politie en Koninklijke Marechaussee (KMAR) die stelling innamen op enkele strategische plekken aan de rand van het dorp. Het basisteam van de Politie Soest/Soesterberg zette samen met collega’s van de KMAR de Amersfoortsestraat af ter hoogte van de rotonde De Brik. Geen automobilist kon aan het begin van de avond de dans meer ontspringen van- en naar Amersfoort-Utrecht.

Bijzondere samenwerking met KMAR

Een verkeerscontrole in onze regio door de Politie is niet vreemd, want het afzetten van lokale rijkswegen rondom Soesterberg komt wel vaker voor. Maar een grootscheepse en preventieve verkeerscontrole in samenwerking met de dienders van de KMAR, dat was voor het dorp Soesterberg wel één uit een heel lang verleden. De KMAR wordt wel vaker ingezet ter ondersteuning van de Nederlandse Politie, omdat ze dezelfde bevoegdheden hebben, maar voor een grootscheepse verkeerscontrole als deze moesten we toch wel even terug in de boeken.

Nog veel meer samenwerken

De dienders van de KMAR zien we normaal gesproken nabij militaire objecten zoals op de Richelleweg of op het Zeisterspoor, waar ze met een scherp oog de militaire zaken in de gaten houden. Gisteravond was het ter ondersteuning van een grote verkeerscontrole in de ijzige kou samen met de agenten van de Politie van Soest/Soesterberg. “De verkeerscontrole en de samenwerking hebben we als zeer positief ervaren”, aldus een KMAR woordvoerder in gelijke strekking die graag meer gezamenlijke acties zou willen opzetten in deze regio.

Naar verluidt kunnen we deze feestdagen nog wel meer acties verwachten. Volgens de statistieken zijn er in deze feestmaand gemiddeld iets meer bedrijfsuitjes, maar ook niet te vergeten oudejaars-borrel stijgt aan populariteit.

Alle bestuurders waren de BOB!

Gisterenavond moesten zo’n 80 automobilisten op zoek naar de autopapieren en de longen uitblazen op het mobiel alcoholapparaat. Uiteindelijk werd er geen enkele bon uitgedeeld, alle automobilisten hielden zich keurig aan de verkeersregels.

De aankomende dagen is het opletten geblazen, want deze ad-hoc controles zullen zeker de aankomende dagen vaker plaatsvinden!

Redactie: Cor Brinkers